Εκδόσεις – Βιβλία

Η γνώση είναι θησαυρός!

Παρουσίαση βιβλίου “Η μαθητεία της Βαλέρια”

Η μαθητεία της Βαλέρια, του Dr. Βελίκη Γιάννη

Το βιβλίο ασχολείται με όλα εκείνα τα ζητήματα ή έστω με τα περισσότερα από αυτά που θεωρούνται κεφαλαιώδη στην ψυχοθεραπεία, αλλά αυτό το κάνει κατά βάση με τον τρόπο της μυθοπλασίας. Γραμμένο από έναν κλινικό ψυχολόγο, που γνωρίζει το αντικείμενό του άλλοτε με πλάγιο και έμμεσο τρόπο και άλλοτε με την καθαρή γλώσσα μίας όμως εύληπτης επιστήμης, εξετάζει τα ζητήματα αυτά, τα οποία εισάγει μια νέα κοπέλα στην προσπάθειά της να κατανοήσει τον εαυτό της και τον κόσμο και αγωνιώντας να βρει τη θέση που της αρμόζει μέσα σε αυτόν.
«Η Βαλέρια τινάχτηκε από το ύψωμα σαν ελατήριο και ξανάρχισε το περπάτημα. Γρήγορο και έντονο περπάτημα αυτή τη φορά. Το μυαλό της ή καλύτερα η ίδια η ύπαρξή της έτρεχε με μεγάλες ταχύτητες. Οι σκέψεις της έμοιαζαν να την προσπερνάνε και να ασθμαίνει για να τις προλάβει ή και να τις προσπεράσει λίγο αργότερα αυτή. Όλα άρχισαν να αποκτούν μία ταχύτητα και, καθώς έτρεχε, σχεδόν μαζί της έτρεχαν και τα περιστατικά, οι διαπιστώσεις και το τοπίο. Είχε ένα σοβαρότατο πρόβλημα να λύσει, τώρα που τελείωνε τις σπουδές της. Μα, φυσικά, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που δεν αφορούσε τους άλλους αλλά τον ίδιο της τον εαυτό. Το πρόβλημα ήταν το ποια θα ήθελε να είναι η ζωή της! Όλα τα επιμέρους φαντάζουν απλές αστειότητες. Πρόσωπα, γεγονότα, σκέψεις, περιστατικά, επάγγελμα, φίλοι, έρωτες, όλα δευτερεύοντα, όλα δίχως κανένα νόημα, όλα θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη ζωή σε ένα τίποτε ή και έναν ακατάπαυστο εφιάλτη, αν προηγουμένως δεν ήξερες ποια θέλεις να είναι η ζωή σου και ποιος θέλεις να είσαι εσύ μέσα σε αυτή τη ζωή. Ορίστε ένα ζήτημα μεγατόνων, που ήταν, απ’ όσο φαίνεται, αυτό που εδώ και καιρό την απασχολούσε και το οποίο έπρεπε, αν όχι να επιλύσει εδώ και τώρα, πράγμα που οπωσδήποτε δεν μπορούσε έτσι απλά να συμβεί, να αρχίσει να συνειδητοποιεί και να εξετάζει με όλη την απαραίτητη υπευθυνότητα και προσοχή, αλλά και με το δέος που προκαλούν αυτές οι υποθέσεις». (απόσπασμα)
Η Βαλέρια στην δύσκολη διαδρομή της προς την αυτοσυνείδηση και την κατανόηση έχει την τύχη να συναντήσει τον καθηγητή κύριο Φωτίου, ο οποίος της εξηγεί, την καθοδηγεί και την στηρίζει στην αναζήτησή της αυτή με τον παλαιό τρόπο της ευγενούς αξιοπρέπειας και της γνώσης. Ο Φωτίου που με ένα ενδιαφέρον λογοτεχνικό τέχνασμα είναι και ο κρυμμένος ήρωας του βιβλίου επαναφέρει σε όλα τα επίπεδα το απολεσθέν αυτονόητο και η Βαλέρια επίσης σε όλα τα επίπεδα και μέσα από στις σελίδες του βιβλίου οδεύει μετά βεβαιότητας προς αυτό. Ας το απολαύσουμε…

Εκδόσεις: “Τύρφη”

Για την αγορά του βιβλίου επιλέξτε εδώ

Διαβάστε τις κριτικές!

Μια ιστορία θλίψης. Η δική μου…

(στο κείμενο αναφέρομαι στον εαυτο μου στο τριτο προσωπο. Απλα, μου …

Ψυχοπαθητικός: η «κόλαση» μεταμορφωμένη σε άνθρωπο

Λένε ότι εδώ είναι η κόλαση, εδώ είναι και ο παράδεισος. Και όντως είναι …

Ο Γάμος μου με έναν άντρα που μου μετέδιδε τις τοξίνες του

Παντρεύτηκα διότι μου το όριζε η κοινωνία με τα πρέπει της, «ο προορισμός …