Άρθρα – Blog

ΜΥΣΤΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - Μια σχολή ψυχολογίας για όλους!

Τα Tips της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

του Dr. Βελίκη Γιάννη

Η έκφραση «βγάζω λεφτά» είναι λάθος. Τα χρήματα δεν τα «βγάζουμε» από κάπου, δεν υπάρχουν ούτε φυτρώνουν πουθενά. Μας τα δίνουν άλλοι άνθρωποι, διότι τους προσφέρουμε προϊόντα ή υπηρεσίες. Για να έχουμε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, θα πρέπει να διαθέτουμε καλύτερα προϊόντα ή καλύτερες υπηρεσίες. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε 4 σουμβουλές:

  • Θα πρέπει πρώτα να μάθουμε ποιες είναι οι ικανότητες, οι δυνατότητες και τα ταλέντα μας. Τί τύπος είμαστε; Ερευνητικοί, Καλλιτεχνικοί, Κοινωνικοί, Επιχειρηματικοί, Οργανωτικοί ή Τεχνικοί.
  • Σε δεύτερο χρόνο, θα χρειαστεί να οραματιστούμε το όνειρο της επαγγελματικής μας επιτυχίας, ανάλογα πάντα με τα ταλέντα και τις ιδιαιτερότητες μας.
  • Σε τρίτο χρόνο θα αναλάβουμε μαζική δράση. Θα πρέπει να αποκτήσουμε τις γνώσεις, τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις, καθώς και την απαραίτητη εμπειρία που θα χρειαστούν για τον στόχο μας.
  • Τέλος, θα πρέπει να αντέχουμε την αποτυχία, μιας και ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ.

Γενικότερα, για την επαγγελματική επιτυχία, θα χρειαστεί αυτογνωσία, δημιουργικότητα, δράση και συνέπεια, και οπωσδήποτε υπομονή, επιμονή και προσαρμοστικότητα.

Για περισσότερα δείτε το βίντεο.

Write a Comment

Ο τοξικός μας εαυτός μας και τα συναισθήματα που μας δημιουργεί, της Ελένης Δινάκη

Τοξικότητα, αδικία, ζήλεια: λέξεις που έχουμε ακούσει όλοι μας στην …

Ψυχοθεραπεία: το ταξίδι στον εσωτερικό μας κόσμο, της Ελένης Δινάκη

Ψυχοθεραπεία. Μια σύνθετη λέξη η οποία κρύβει ένα μεγάλο νόημα…Ψυχή+ …

Ο ρόλος μου και ο αληθινός μου εαυτός.

Μετά από πολύ καιρό ξαναπιάνω στα χέρια μου στυλό και χαρτί ώστε να …