Άρθρα – Blog

ΜΥΣΤΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - Μια σχολή ψυχολογίας για όλους!

Τα Tips της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

του Dr. Βελίκη Γιάννη

Η έκφραση «βγάζω λεφτά» είναι λάθος. Τα χρήματα δεν τα «βγάζουμε» από κάπου, δεν υπάρχουν ούτε φυτρώνουν πουθενά. Μας τα δίνουν άλλοι άνθρωποι, διότι τους προσφέρουμε προϊόντα ή υπηρεσίες. Για να έχουμε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, θα πρέπει να διαθέτουμε καλύτερα προϊόντα ή καλύτερες υπηρεσίες. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε 4 σουμβουλές:

  • Θα πρέπει πρώτα να μάθουμε ποιες είναι οι ικανότητες, οι δυνατότητες και τα ταλέντα μας. Τί τύπος είμαστε; Ερευνητικοί, Καλλιτεχνικοί, Κοινωνικοί, Επιχειρηματικοί, Οργανωτικοί ή Τεχνικοί.
  • Σε δεύτερο χρόνο, θα χρειαστεί να οραματιστούμε το όνειρο της επαγγελματικής μας επιτυχίας, ανάλογα πάντα με τα ταλέντα και τις ιδιαιτερότητες μας.
  • Σε τρίτο χρόνο θα αναλάβουμε μαζική δράση. Θα πρέπει να αποκτήσουμε τις γνώσεις, τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις, καθώς και την απαραίτητη εμπειρία που θα χρειαστούν για τον στόχο μας.
  • Τέλος, θα πρέπει να αντέχουμε την αποτυχία, μιας και ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ.

Γενικότερα, για την επαγγελματική επιτυχία, θα χρειαστεί αυτογνωσία, δημιουργικότητα, δράση και συνέπεια, και οπωσδήποτε υπομονή, επιμονή και προσαρμοστικότητα.

Για περισσότερα δείτε το βίντεο.

Write a Comment

Μια ιστορία θλίψης. Η δική μου…

(στο κείμενο αναφέρομαι στον εαυτο μου στο τριτο προσωπο. Απλα, μου …

Ψυχοπαθητικός: η «κόλαση» μεταμορφωμένη σε άνθρωπο

Λένε ότι εδώ είναι η κόλαση, εδώ είναι και ο παράδεισος. Και όντως είναι …

Ο Γάμος μου με έναν άντρα που μου μετέδιδε τις τοξίνες του

Παντρεύτηκα διότι μου το όριζε η κοινωνία με τα πρέπει της, «ο προορισμός …