Άρθρα – Blog

ΜΥΣΤΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - Μια σχολή ψυχολογίας για όλους!

Δεσποινίς ετών 39. Συμβουλευτική στην πίεση για γάμο.

του Dr. Βελίκη Γιάννη

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους μας, είναι αυτό της πίεσης που τους ασκεί η οικογένεια, οι συγγενείς και η γειτονιά, στο να παντρευτούν.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες, μιας και το ηλικιακό φάσμα που μπορούν να γίνουν μητέρες, είναι μικρότερο από το αντίστοιχο των αντρών.

Ωστόσο, στον κόσμο του 21ου αιώνα, το αν θα παντρευτεί κάποιος και το αν θα κάνει παιδιά, είναι πλέον επιλογή. Διότι:

1.      Υπάρχει υπερπληθυσμός στη γη, συνεπώς η ανθρωπότητα ΔΕΝ χρειάζεται άλλα παιδιά.

2.      Σήμερα, και για τις γυναίκες και για τους άντρες, υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ να πάρουν αξία, έστω και χωρίς να κάνουν παιδιά, όπως η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην κοινωνία.

3.      Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να παντρευτεί κανείς έναν άνθρωπο που ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ, προσθέτοντας ένα ακόμη δυστυχισμένο ζευγάρι και μια ακόμη δυστυχισμένη οικογένεια στις ήδη υπάρχουσες.

4.      Μια γυναίκα, σήμερα, αν δεν βρει τον κατάλληλο σύζυγο, μπορεί να πάρει σπέρμα από τράπεζα σπέρματος, και να ΓΕΝΝΗΣΕΙ ένα παιδί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΤΕΡΑ. Στο μέλλον, η κοινωνία θα στηρίζει κάθε είδους μονογονεικές οικογένειες.

5.      Κι αν, ακόμη, δεν θέλει να κάνει δικό της παιδί, μια γυναίκα σήμερα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ένα ή περισσότερα παιδιά, δίνοντας στέγη και φροντίδα σε εγκαταλελειμμένα παιδιά, στα αζήτητα των βρεφοκομείων.

Συμπερασματικά, μόνο αν βρεθεί το κατάλληλο ταίρι, θα πρέπει να προχωρήσει μια γυναίκα ή ένας άνδρας σε γάμο. Αν δεν βρεθεί, μπορεί να διαλέξει μια άλλη επιλογή!

Για περισσότερα δείτε το βίντεο.

Write a Comment

Ο τοξικός μας εαυτός μας και τα συναισθήματα που μας δημιουργεί, της Ελένης Δινάκη

Τοξικότητα, αδικία, ζήλεια: λέξεις που έχουμε ακούσει όλοι μας στην …

Ψυχοθεραπεία: το ταξίδι στον εσωτερικό μας κόσμο, της Ελένης Δινάκη

Ψυχοθεραπεία. Μια σύνθετη λέξη η οποία κρύβει ένα μεγάλο νόημα…Ψυχή+ …

Ο ρόλος μου και ο αληθινός μου εαυτός.

Μετά από πολύ καιρό ξαναπιάνω στα χέρια μου στυλό και χαρτί ώστε να …